Een tweedehands gezinswagen kopen: voordelen, garanties en aandachtspunten

Je gezin breidt uit en je wagen wordt te klein? Dan is het tijd om uit te kijken naar een gezinswagen. Op de tweedehandsmarkt vind je verschillende mogelijkheden, van break tot monovolume en SUV. Gewoon een kijkje nemen in het Peugeot Occasies-net!
Hoe pak je het aan? Welke wagen kiezen en voor welke prijs? We verduidelijken de markt en geven enkele tips om de juiste gezinswagen te kiezen.

 

Een tweedehands gezinswagen kopen: hoe maak je een goede keuze?

 

Voor een gezinswagen betaal je meestal een flink bedrag. Nieuwe monovolumes en SUV's kosten ruim 20 000 € *, want ze bieden plaats voor het hele gezin, soms zelfs tot 7 personen. Focus op de ruimte: bij de keuze van een gezinswagen moet je rekening houden met het aantal passagiers die regelmatig meerijden (hoeveel kinderen of passagiers moet je vervoeren?) en de nodige opbergruimte. De constructeurs spelen in op deze behoefte aan ruimte en brengen vandaag handige en slim bedachte wagens op de markt. Verwisselbare zetels, modulariteit, ingebouwde opbergruimtes, schuifdeuren… de wagen is afgestemd op de noden en gewoonten van het gezin.

 

Zoveel mogelijk ruimte en comfort: lederen zetels en een luxueuze uitrusting zijn geen prioritaire opties in een gezinswagen, maar op de tweedehandsmarkt kan je een perfect uitgeruste monovolume op de kop tikken voor een redelijke prijs.

 

Tweedehands gezinswagen: de verschillende soorten wagens

 

Er bestaan verschillende oplossingen voor iemand die op zoek is naar een gezinswagen. Dit zijn de verschillende soorten gezinswagens die je tweedehands kan vinden, meer bepaald op de website van het Peugeot Occasies-net.

  • Breaks: een break of stationwagen heeft dezelfde rijkwaliteiten als een berline, waarvan hij is afgeleid, maar biedt extra ruimte. Voor een gezin met twee kinderen is een tweedehands break een goede oplossing, omdat de prijs schommelt rond 10 000 €* voor een wagen van goede kwaliteit, met niet al teveel kilometers op de teller.
  • Monovolumes: een monovolume of multipurpose vehicle (MPV) met moduleerbare binnenruimte en boordevol handige voorzieningen, is ideaal voor een gezin. Voor 12 000 €* vind je makkelijk een goed uitgeruste, compacte of 'grote' (zeven plaatsen) tweedehands monovolume.
  • SUV's: deze sportieve en veelzijdige gezinswagens (zoals de Peugeot SUV 3008) zijn stijlvol en comfortabel, maar bieden minder 'praktische ruimte' dan een monospace. Ook in de SUV-categorie vind je voor 15 000 €* een mooi tweedehands exemplaar.

 

Waarop moet je letten bij de aankoop van een tweedehands gezinswagen?

 

Gezinswagens zijn wagens zoals de andere…, maar er is een grotere vraag naar! Controleer net zoals bij een stadswagen of berline de gebruikelijke punten: motor, koetswerk, banden, uitrusting… Vergeet vooral niet de elementen te controleren die een gezinswagen onderscheidt van andere auto's: werken de neerklapbare zetels nog, hoe ziet de achterbank eruit (vlekken, gaten), functioneert het ingebouwde multimediasysteem nog…?

 

Een tweedehands monovolume of break bij een professionele handelaar kopen biedt je de zekerheid dat de volledige uitrusting getest werd en dat alles werkt. Doet er zich toch nog een probleem voor, dan geniet je dikwijls een garantie die je hiervoor beschermt. Dit is zeker het geval voor tweedehands gezinswagens in het Peugeot Occasies-net. Kies volgens de zoekcriteria (merk, model, prijs, kilometerstand, vermogen) de geknipte gezinswagen uit, en profiteer dan van de professionele kwaliteitsservice om hem in volle vertrouwen te kopen.

* Prijs varieert naargelang de leeftijd, het aantal kilometers en de staat van het voertuig

 

Jan Desmet
Jan Desmet
Op de tweedehandsmarkt vind je verschillende mogelijkheden, van break tot monovolume en SUV. Gewoon een kijkje nemen in het Peugeot Occasies-net!
#gezinswagen