Waar koop je een tweedehandswagen in België?

Je wil een tweedehandswagen kopen in België? Heb je al een model in gedachten of weet je nog niet welke soort wagen je zoekt? Sowieso geven we graag een aantal tips en weetjes mee.

Ontdek de verschillende manieren om een tweedehandswagen te kopen in België en meer bepaald in het Peugeot Occasies-net.

 

Een tweedehandswagen kopen: bij een particulier of een professionele handelaar?

 

Waar kan je terecht voor een tweedehandswagen? Je kan deze kopen bij een particulier die zijn wagen wil verkopen. In lokale bladen of op speciale websites vind je tal van zoekertjes. Het voordeel? Je handelt rechtstreeks met de persoon die verkoopt, maar opgelet voor onaangename verrassingen. Een tweedehandswagen kopen bij een particulier houdt meer risico's in, omdat hij geen waarborg of volledige revisie biedt! Enkel de tweedehandscontrole geeft je concrete informatie. Ook de prijs klopt niet altijd, wat betekent dat je die zelf moet verifiëren en vergelijken. Koop je bij een verkooppunt en dus een echte specialist, dan beschik je over bijbehorende diensten, zoals financierings- en overnamemogelijkheden… en ben je zeker dat de prijs correct is!

 

Zijn advertenties voor tweedehandswagens op internet betrouwbaar?

 

Internet heeft de 'zoekertjes'-sector ingrijpend gewijzigd. Vandaag vind je duizenden voertuigen online (het Peugeot Occasies-net telt ruim 3000 beschikbare wagens). Als eerste, eenvoudige stap om in dit enorme aanbod je weg te vinden, moet je de te aanlokkelijke en misleidende advertenties kunnen onderscheiden van de eerlijke aanbiedingen. Vertrouw enkel duidelijk geïdentificeerde verkopers (geen anonieme adverteerders of een betaalnummer). Het is ook belangrijk om te weten waar het voertuig zich bevindt en op welk adres je het kan bekijken. In een advertentie moeten verschillende foto's en een nauwkeurige beschrijving van het voertuig staan.

 

Er bestaan tal van oplossingen om een tweedehandswagen te vinden. Met zijn Peugeot Occasies-net, dat de beste modellen van verschillende merken groepeert, zorgt Peugeot ervoor dat zijn vertrouwde kwaliteit en expertise ook op de tweedehandsmarkt beschikbaar zijn. Van stadswagen tot coupé, monovolumes en bedrijfsvoertuigen, in het Peugeot Occasies-aanbod vind je zeker de tweedehandswagen die voldoet aan jouw criteria. Dankzij filters zoals prijs, kilometerstand, inschrijvingsjaar of vermogen, kan je tussen alle merken en modellen zeer gericht zoeken. Peugeot ontwikkelde deze zoekmotor speciaal om je de ideale tweedehandsauto te helpen vinden.

 

Sofie Vanderkelen
Sofie Vanderkelen
Je wil een tweedehandswagen kopen in België? Heb je al een model in gedachten of weet je nog niet welke soort wagen je zoekt? Sowieso geven we graag een aantal tips en weetjes mee.
#zekerheid