Tweedehandswagen kopen via internet

Jaarlijks worden in ons land meer dan 800 000 voertuigen ingeschreven. De Belgische tweedehandsautomarkt is dan ook zeer dynamisch. En door de ontwikkeling van het internet kan men nog beter inspelen op de toenemende vraag naar gebruikte wagens.
Dankzij online advertenties en zoekertjes is het nu nog makkelijker om tweedehandswagens te vinden, te vergelijken en te testen.

Hoe koop je op internet? Welke voordelen bieden de websites van autoconstructeurs? We lichten de tweedehandsmarkt op internet en de voordelen van het Peugeot Occasies-net even toe.

 

Internet: een nuttig kanaal om een tweedehandswagen te kopen.

 

Op sommige portals vind je een zeer ruim aanbod, zowel van particulieren als van professionele handelaars, wat het zoekwerk soms ingewikkelder maakt. Beschrijvingen van duizenden wagens, goede en minder goede, staan door elkaar. En in die wirwar moet je dan zoeken naar de goede deal. Constructeurs hebben begrepen dat internet een essentieel platform is, en bieden daarom zelf hún oplossingen om makkelijker online een tweedehandswagen te vinden. Zo ontwikkelde Peugeot zijn Peugeot Occasies-netwerk met gelijknamige website, waarop verschillende merken worden aangeboden.

 

Tweedehandswagen online kopen: ons advies

 

Wie een tweedehandswagen wil kopen op internet moet extra waakzaam zijn. En aangezien een gebruikte wagen al kilometers op de teller heeft staan en dikwijls verschillende eigenaars had, moet je op elk detail letten om oplichting en misleidende advertenties te vermijden. Wil je een onaangename verrassing voorkomen? Selecteer dan voertuigen die worden aangeboden door een duidelijk geïdentificeerde verkoper en waarover een maximum aan informatie beschikbaar is. De kilometerstand, het inschrijvingsjaar en de lijst van opties volstaan niet. Als koper moet je ook informatie krijgen over de verschillende herstellingen en het gebruik van de wagen (bv. hoofdzakelijk in de stad of op autowegen) zodat je een juiste keuze kan maken.

 

Als een wagen wordt aangeboden op de Peugeot Occasies-website, dan weet je zeker dat de beschrijving van het voertuig volledig en correct is, dat de wagen op 100 controlepunten werd nagekeken en dat de verkopers je alle nodige documenten bezorgen. Een tweedehandswagen kopen via internet (ook al gebeurt de concrete verkoop niet online maar in het verkooppunt) is geruststellend voor de koper die over bijkomende diensten beschikt: constructeursgarantie, financierings- en overnamemogelijkheden… Een virtuele aankoop wordt concreet dankzij het Peugeot Occasies-net.

 

 

Sofie Vanderkelen
Sofie Vanderkelen
Jaarlijks worden in ons land meer dan 800 000 voertuigen ingeschreven. De Belgische tweedehandsautomarkt is dan ook zeer dynamisch.