Een tweedehands stadswagen kopen: voordelen, garanties en aandachtspunten

Tweedehands stadswagens zijn populair! Studenten die net hun rijbewijs haalden, personen die in de stad wonen of koppels op zoek naar een tweede auto…, iedereen heeft zo zijn reden om uit te kijken naar een compacte tweedehandswagen. Dit zijn onze tips om de juiste stadswagen te kiezen en de punten waarop je moet letten voor je hem koopt.

 

Tweedehands stadswagen: veelzijdige wagens voor een beperkt budget

 

Het segment van de stadswagens, dat in de jaren '90 nog vrij klein was, is enorm uitgebreid. Vandaag vind je bij elke constructeur een ruime keuze, getuige het aanbod op de website van Peugeot Occasies. Met hun compacte afmetingen zijn stadswagens speciaal ontwikkeld om zich vlot een weg te banen in de stad. De meest recente modellen staan ook buiten de stad hun mannetje en hebben een uitstekend rijgedrag. Inspelend op de belangstelling van consumenten voor compacte modellen, hebben de constructeurs deze wagens verrassend veelzijdig gemaakt.

 

De voordelen van een tweedehands stadswagen

  • Nieuwe kleine stadswagens zijn al billijk in prijs, en als tweedehandsversie zijn ze nog minder belastend voor je portemonnee. Een goed uitgeruste, recente tweedehandsauto vind je al vanaf 5000€*.
  • Stadswagens hebben een laag vermogen en worden meestal gebruikt voor stadsritten. Daarom vallen hun verzekeringen ook niet duur uit.
  • De onderhoudskosten van een stadswagen zijn beperkt en als ze regelmatig worden onderhouden hebben ze een uitstekende levensduur.

Wendbare, zuinige, knappe stadswagens zijn echte blikvangers. Hoe vind je de wagen die bij je past? Welke kleine stadsauto moet je voorkeur krijgen, en op basis van welke criteria?

 

De aandachtspunten bij de aankoop van een tweedehands stadswagen

 

Vooraleer je een kleine tweedehandswagen koopt, moet je extra alert zijn voor bepaalde punten. In de smalle en kronkelende straatjes van een stad kunnen deze wagentjes soms schade oplopen. Controleer of er geen deuken, krassen of vegen op de deuren en elders op het koetswerk te zien zijn. Let tijdens een proefrit vooral op het stuurgedrag. Door tegen de stoeprand te rijden, kan de uitlijning van de wielen immers ontregeld raken. Een stadsauto staat ook vaak in de file, moet regelmatig koud starten en de koppeling gebruiken. Werd dit onderdeel al vervangen? Luister ook hoe de motor draait. Zowel een diesel- als benzinewagen is meestal uitgerust met een kleine motor (soms 3 cilinders) die zeer betrouwbaar is, op voorwaarde dat hij goed werd onderhouden. Opteer niet systematisch voor een diesel. Een benzinewagen kan voordeliger zijn als je minder kilometers aflegt én de onderhoudskosten zijn lager.

Waar vind je de geknipte kleine stadswagen? Gebruik de zoekmachine op de website van het Peugeot Occasies-net om uit de duizenden aanbiedingen jouw ideale keuze te maken. In het Peugeot Occasies-net vind je een selectie stadswagens die door professionals wordt aangeboden, meestal met een garantie van 12 tot 24 maanden. Zelfs voor een kleine tweedehandswagen is het belangrijk dat je over de nodige follow-up en garanties beschikt om gerust op weg te kunnen.

* Prijs varieert naargelang de leeftijd, het aantal kilometers en de staat van het voertuig

 

Maarten Janssens
Maarten Janssens
Tweedehands stadswagens zijn populair! Dit zijn onze tips om de juiste stadswagen te kiezen en de punten waarop je moet letten voor je hem koopt.
#stadswagen