Een tweedehands hybridewagen kopen: voordelen, garanties en aandachtspunten

Enkele jaren geleden bestond dit autotype nog niet op de tweedehandsmarkt. Inmiddels zijn gebruikte hybridewagens nu wel beschikbaar en bieden ze een alternatief voor wie wil kiezen tussen een benzine- en dieselwagen!

Tweedehands hybridewagens roepen wel heel wat vragen op bij de consument. Hoe betrouwbaar zijn ze? Wat is de levensduur van een batterij voor een hybridewagen? Welke onderhoudskosten mag ik verwachten? Volg onze handleiding om een goede tweedehands hybridewagen te kopen.

 

Tweedehands hybridewagen: een kans om voordeliger te rijden?

 

Ook hybridewagens zijn voortaan beschikbaar op de tweedehandsmarkt. In de zoekertjes van particulieren of op professionele websites - zoals deze van Peugeot Occasies - kan je nu ook zoeken volgens het criterium 'hybride'. Je vindt er Aziatische modellen, maar ook Franse zoals deze uitgerust met de Hybrid4-technologie van Peugeot. Het aanbod bestaat vooral uit berlines en omvat zelfs crossovers of SUV's. Er bestaan nog niet veel kleine hybride stadswagens. Logisch, want de hybridetechnologie is perfect afgestemd op een gemengd gebruik, in de stad en op langere afstanden. Bij lage snelheid wordt de wagen aangedreven door de elektromotor, maar bij hogere snelheden schakelt hij over op de verbrandingsmotor!

 

Een tweedehands hybridewagen kopen is een manier om brandstof te besparen en milieuvriendelijker te rijden, én is ook fiscaal voordelig. Vlaamse hybriderijders betalen immers een veel lagere Belasting op Inverkeerstelling (vanaf € 40 tot 2021) dan sterk vervuilende auto’s. Plug-in hybrides krijgen zelfs een vrijstelling van BIV. Een hybridewagen verbruikt ook minder, dankzij de batterij, en onderdelen als de koppeling, generator en starter zijn niet meer nodig. Professionals zijn het er daarom unaniem over eens dat de onderhoudskosten van een hybridewagen lager liggen dan deze van een gelijkwaardige traditionele auto. Rekening houdend met deze voordelen, is de meerkost van een hybride dus niet buitensporig.

 

Tips om de juiste tweedehands hybridewagen te kopen

 

Om de juiste tweedehands hybridewagen te kiezen, moet je weten hoe hij door zijn vorige eigenaar(s) werd behandeld. Ging de bestuurder er zorgzaam mee om of eerder ruw? Gelukkig zijn hybridewagens meer technische auto's en dikwijls uitgerust met een boordcomputer die cruciale informatie bevat. Je kan hierop aflezen hoeveel de wagen van meet af aan gemiddeld verbruikte, hoeveel kilometers hij kon afleggen (rijbereik)…, en testen of de batterij goed werkt. Dankzij deze computer kan je dus zelf een 'diagnose' stellen.

Selecteer enkel advertenties van particulieren die betrouwbaar overkomen en je de indruk geven dat de wagen goed werd onderhouden. Test de tweedehands hybridewagen die je overweegt te kopen ook telkens uit! Wil je meer zekerheid? Koop je tweedehands hybridewagen dan via een autobedrijf of een concessiehouder, zoals deze van het Peugeot Occasies-net.

De zoekertjes voor tweedehands hybridewagens op de website van het Peugeot Occasies-net geven je duidelijke en nauwkeurige informatie en de mogelijkheid om snel contact op te nemen voor een testrit in jouw buurt. Ontdek snel de tweedehands hybridewagens van verschillende merken die het Peugeot Occassies-net aanbiedt!

 

Jan Desmet
Jan Desmet
Enkele jaren geleden bestond dit autotype nog niet op de tweedehandsmarkt. Hoe betrouwbaar zijn ze? Wat is de levensduur van een batterij voor een hybridewagen? Welke onderhoudskosten mag ik verwachten? Volg onze handleiding om een goede tweedehands hybridewagen te kopen.
#hybridewagen