Een tweedehands elektrische wagen kopen: voordelen, garanties en aandachtspunten

Op de tweedehandsmarkt zijn nu ook al elektrische wagens beschikbaar. Dankzij zijn batterij kan een elektrische auto dagelijkse trajecten afleggen zonder ook maar een druppel brandstof te verspillen! Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke en zuinige wagen? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Weetjes en tips die je helpen de juiste tweedehands elektrische wagen te kiezen, en waarop je moet letten alvorens in te pluggen!

 

Tweedehands elektrische wagen: een zuinige keuze!

 

Om dagelijkse trajecten af te leggen tot 150 kilometer (bv. woon-werkverkeer) is de elektrische auto perfect. Er zijn nog niet zo veel elektrische wagens beschikbaar op de tweedehandsmarkt, maar de voordelen die ze bieden zijn echt interessant. Het Peugeot-gamma telt drie elektrische wagens: de Peugeot iOn (een stadswagen), de Peugeot Partner Electric Tepee (personenwagen) en de Partner Electric (bedrijfsvoertuig).

Dankzij een snelle zoekopdracht op de website van Peugeot Occasies ontdek je wagens die je mobiliteitsgewoonten zullen veranderen. Als je een elektrische tweedehandswagen wil kopen, let dan vooral op een aantal specifieke aandachtspunten.

  • De kilometerstand: het aantal kilometers op de teller zal niet erg hoog zijn, want de elektrische wagen is vooral bestemd voor kleine afstanden, niet om op vakantie te vertrekken. Je vindt dus meestal tweedehandswagens die minder dan 10.000 km aflegden.
  • De staat van de batterij: test de elektrische wagen uit om te achterhalen wat zijn reële actieradius is. Zet tijdens de proefrit de airco of verwarming aan, en rijd een tijdje tegen 90 km/u om na te gaan hoe het rijbereik in real time evolueert. De theoretische constructeurscijfers zijn uiteraard een goede indicatie, maar niets gaat boven een echte testrit op de weg.
  • Het laadgemak: is de wagen voorzien van alle laadaccessoires? En zijn deze in goede staat?
  • De kostprijs van onderdelen en accessoires: het onderhoud van een elektrische wagen is vrij eenvoudig. Je moet vooral letten op de banden en remmen. Win wel informatie in over de prijs van koetswerkelementen en andere onderdelen (excl. motor), omdat kleine elektrische wagens (net als andere wagens die dikwijls in de stad rijden) al eens tegen de rand van het voetpad rijden en geraakt worden door een autodeur…

 

Waar koop je een tweedehands elektrische wagen?

 

Bij wie kan je het best een tweedehands elektrische wagen kopen? Slechts weinig particulieren willen hun elektrische wagen verkopen, omdat ze veel waarde hechten aan hun zuinige voertuig. Tweedehands elektrische wagens vind je dus hoofdzakelijk bij concessiehouders en professionele handelaars, zoals in het Peugeot Occasies-net. Op de website van Peugeot Occasies kan je zeer gericht zoeken naar elektrische modellen. De getoonde wagens, met volledige historiek, kan je bekijken en testen bij een concessiehouder van het Peugeot Occasies-net.

Als je een tweedehands elektrische wagen koop bij een professionele handelaar, krijg je advies op maat en weet je precies of de wagen voldoet aan je behoeften en hoe je hem optimaal moet gebruiken. Naast de wagen bieden de concessiehouders je bijbehorende diensten die het verschil maken: constructeursgarantie, financierings- en overnamemogelijkheden,… allemaal met de zekerheid dat je voor je elektrische wagen een juiste prijs betaalt.

 

Maarten Janssens
Maarten Janssens
Op de tweedehandsmarkt zijn nu ook al elektrische wagens beschikbaar. Weetjes en tips die je helpen de juiste tweedehands elektrische wagen te kiezen, en waarop je moet letten alvorens in te pluggen!
#elektrische wagen