Een tweedehands crossover kopen: voordelen, garanties en aandachtspunten

Crossovers en SUV's, die amper 10 jaar geleden hun intrede deden, zijn in zekere zin de urban versies van de traditionele terreinwagens, en zijn verwant met de monvolumes.Crossovers, die zich thuisvoelen op de weg én op onverhard terrein, zijn veelzijdige wagens, ook wat design betreft. Ze ogen dynamisch sportief en bieden tegelijk een vrij grote binnenruimte. Hun comfort is een combinatie van het comfort van een berline met het gebruiksgemak van een gezinswagen.

Hoe kies je een tweedehands crossover? Waarop moet je letten bij de aankoop ervan? Dit zijn onze tips en weetjes.

 

Een tweedehands crossover kopen: bepaal duidelijk je behoeften

 

Crossovers en SUV's zijn recente wagens. Het voordeel? Er is een zeer grote keuze en je zal ongetwijfeld het model vinden dat bij je past. Nadeel? De prijzen liggen nog vrij hoog, want tweedehands SUV's zijn niet oud. Daarom is het belangrijk dat je vooraf nauwkeurig je wensen en behoeften bepaalt, zodat je in het grote aanbod zeer gericht en nauwkeurig kan zoeken. Ben je van plan je crossover vooral te gebruiken op autowegen of op landwegen? Houd je van off-road ritten? Wat is belangrijker, comfort of een sportief rijgedrag? De veelzijdige crossovers bieden elke denkbare combinatie.

  • 2- of 4-wielaandrijving: voor klassiek gebruik op de weg of in de Stad volstaan twee aangedreven wielen. Indien je in het weekend graag onverharde paden verkent, dan zijn vier aangedreven wielen een voordeel.
  • Van 4 tot 7 plaatsen: de veelzijdige SUV kan zich aanpassen aan je behoeften. De moduleerbaarheid en het design zijn afhankelijk van het aantal plaatsen, tussen 4 en 7. Ook de prijzen verschillen uiteraard.
  • Compact of langer: de lengte van een SUV varieert van 4 tot 5 meter. Houd rekening met de beschikbare parkeermogelijkheden.
  • De uitrusting: SUV's en crossovers zijn in het algemeen goed uitgerust en voorzien van geruststellende veiligheidsvoorzieningen. Koop je een tweedehands exemplaar, dan kan je een model kiezen met een groot aantal opties voor een redelijke prijs.

Bekijk de zoekertjes voor tweedehands crossovers op de website van het Peugeot Occasies-net.

 

Waar koop je het best een tweedehands SUV?

 

Omdat het SUV-aanbod bij de concessiehouders erg groot is, zijn op de tweedehandsmarkt voertuigen beschikbaar voor prijzen die schommelen tussen 10 000 € en meer dan 15 000 €*. In elk geval kan je met een budget van 12 tot 15 000 €* zeer kwaliteitsvolle tweedehands crossovers vinden, die meestal opgevolgd worden door een professional.

Wil je een tweedehands SUV of crossover kopen, dan kan je de zoekertjes van particulieren of de aanbiedingen van professionele handelaars raadplegen. Crossovers zijn dikwijls recent en hebben soms weinig kilometers op de teller. Toch blijft de aankoop van zo'n wagen een flinke investering. Het is mogelijk om een goede deal af te sluiten bij een particulier, maar op een professionele handelaar vertrouwen biedt toch verschillende voordelen. Zo heb je de zekerheid dat de wagen vooraf tot in de puntjes werd gecontroleerd en gereviseerd, en dat er opvolging mogelijk is. Ook de oorspronkelijke garantie kan nog lopen of zelfs worden verlengd. Dit is het geval voor heel wat tweedehands crossovers die aangeboden worden via het Peugeot Occasies-net.

En omdat een SUV kopen toch een financiële inspanning is, kan een professional ook de overname regelen van je huidige wagen… en dit bedrag van de factuur aftrekken!

* Prijs varieert naargelang de leeftijd, het aantal kilometers en de staat van het voertuig.

 

Jan Desmet
Jan Desmet
Crossovers en SUV's, die amper 10 jaar geleden hun intrede deden, zijn in zekere zin de urban versies van de traditionele terreinwagens, en zijn verwant met de monvolumes. Hoe kies je een tweedehands crossover? Waarop moet je letten bij de aankoop ervan? Dit zijn onze tips en weetjes.
#crossover