Een tweedehands berline kopen: voordelen, garanties en aandachtspunten

Je besluit staat vast: je volgende wagen wordt een berline. Tweedehands? Het aanbod is immens. Bij alle merken - Duitse, Franse, Italiaanse of Japanse - vormen de berlines meestal het populairste autotype van het gamma. Dit is gunstig voor jou, omdat je zo kan kiezen uit een groot aantal modellen tegen zeer uiteenlopende prijzen.

Enkele tips om wegwijs te raken in het enorme aanbod van tweedehandsberlines en de juiste wagen te vinden.

 

Tweedehands berline: de aandachtspunten

 

Berlines (ook grote modellen, langer dan 4,8 m) zijn vooral reiswagens. Hun grote troef? Het comfort. Rijcomfort dankzij de superieure uitrusting en optimale wendbaarheid, reiscomfort voor de passagiers dankzij een grondige geluidsisolatie en zachte ophanging. Berlines op de tweedehandsmarkt (en op de website van het Peugeot Occasies-net) zijn dus wagens die oorspronkelijk gekozen en gekocht werden om veel kilometers af te leggen. Als dit het geval is , dan moet je vooral letten op volgende aandachtspunten:

  • Het koetswerk: schade en slijtage door langdurig gebruik zijn te zien met het blote oog. Een tweedehands berline met 100 000 km op de teller kan er nog nieuw uitzien aan de buitenkant, indien hij goed werd onderhouden, of al tekenen van slijtage vertonen.
  • De motor: deze heeft lange afstanden afgelegd, dus vraag informatie over hoe ermee werd omgesprongen. Wat was de rijstijl van de eigenaar en welk soort trajecten legde hij af? Werd de opwarmtijd gerespecteerd (voor een diesel) en werd hij regelmatig onderhouden?
  • Het interieur: geeft de teller al meer dan 100 000 km aan? Ga dan na of de bekleding nog in behoorlijke staat is. Is het leder beschadigd? Zijn er slijtageplekken op de stoffen zetels zichtbaar?
  • De uitrusting: het uitrustingsniveau verschilt naargelang het berlinemodel, maar kan een argument zijn om de tweedehands berline te kopen waarvan je droomt. Een tweedehandswagen biedt het voordeel dat je een goed uitgeruste berline - met gps, dvd-speler, multizone airco…- kan vinden voor een veel lagere prijs. Ideaal om jezelf te verwennen!

 

Mogelijke garanties voor een tweedehands berline

 

Aangezien je voor een tweedehands berline meestal een behoorlijk bedrag moet neertellen (meer dan voor een stadswagen), is het verstandig om een beroep te doen op een professionele handelaar. Kopen bij een concessiehouder of een erkend autobedrijf houdt een veel lager risico in. De wagens worden gecontroleerd, gereviseerd en meestal aangeboden met een garantie. Voor een recente tweedehands berline (bv. jonger dan 8 jaar) met minder dan 150 000 km, krijg je een garantie van minimaal 12 maanden.

 

Het Peugeot Occasies-net biedt een mooie selectie tweedehands berlines. Op de website van Peugeot Occasies kan je zoeken volgens verschillende criteria (merk, model, prijs, kilometerstand, vermogen) en een berline vinden die beschikbaar is bij een Peugeot Occasies-concessiehouder in jouw buurt. In een strenge en kwalitatieve selectie tweedehandsberlines kan je veel gerichter en sneller zoeken dan in het onoverzichtelijke aantal zoekertjes dat bepaalde websites online plaatsen. Ontdek dus snel de tweedehandswagens van het Peugeot Occasies-net.

 

Jan Desmet
Jan Desmet
Je besluit staat vast: je volgende wagen wordt een berline. Tweedehands? Het aanbod is immens. Enkele tips om wegwijs te raken in het enorme aanbod van tweedehandsberlines en de juiste wagen te vinden.
#berline